У МЗС розповіли про ситуацію з постраждалими українцями в Ізраїлі

Оперативний штаб МЗС України з надання допомоги українцям в Ізраїлі працює в цілодобовому режимі, триває перевірка інформації про ймовірну смерть 1 громадянки України, інформація про інших постраждалих громадян поки що не надходила. Про це повідомив у Фейсбук речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"За минулу добу українські дипломати розшукали 1 громадянина, який зник на півдні країни. Допомогли 1 родині виїхати з міста Ашкелон. Знайшли тимчасове житло для двох сімей на тлі скасованих авіарейсів", - написав Ніколенко.

У МЗС повідомили, що загалом оперативний штаб опрацював 80 звернень громадян. Запити стосувалися встановлення місця перебування родичів, шляхів виїзду із зон бойових дій, пошуку тимчасового житла, отримання інформації про розвиток безпекової ситуації та порядок дій для забезпечення власної безпеки.

"Триває робота з отримання офіційного підтвердження можливої смерті 1 громадянки України. Інформація про інших постраждалих українців поки що не надходила", - зазначив Ніколенко.

У відомстві наголосили, що українське посольство перебуває на постійному контакті з ізраїльською поліцією, рятувальними службами, основними лікарнями, інститутом судової медицини Ізраїлю.

"Тримаємо також зв'язок з українцями, які перебувають у Секторі Гази, розробляємо маршрути екстреного виїзду з анклаву у разі настання такої необхідності", - зазначив речник, наголосивши, що дипломати готові надавати максимальне сприяння та захист громадянам України і "нікого не залишать напризволяще".

У будь-якій критичній ситуації українці можуть звертатися на "гарячі лінії": Посольства України в Ізраїлі: + 972 546 676 782; Української дипустанови в м. Рамалла: + 972 59 823 93 99.

Як повідомлялося, в Ізраїлі значно збільшилася кількість постраждалих через удари ХАМАС. 

Статті

Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Всі статті