У МЗС росії викликали посла США в Москві через підтримку України

Російське МЗС сьогодні, 21 лютого, викликало посла США в Москві Лінн Трейсі - їй зроблено демарш через ситуацію в Україні, - йдеться на сайті дипвідомства.

"Викликаній в МЗС Росії главі американської дипмісії 21 лютого було зроблено демарш у зв'язку з залученням США до бойових дій на боці київського режиму, що розширюється", - йдеться в повідомленні росіян.

МЗС РФ також пише, що "у переданій послу ноті протесту наголошується, що накачування ЗСУ озброєннями, а також передача цілевказівок для завдання ударів по об'єктах російської військової та цивільної інфраструктури наочно доводять неспроможність і брехливість тверджень американської сторони, що США не є стороною конфлікту".

"Вказано також, що озброєння, що поставляються Києву, як і обслуговуючий персонал, включаючи американських громадян, є законною метою", - йдеться в повідомленні.

Крім того, росіяни вважають, що "для деескалації обстановки Вашингтон має вжити заходів, що передбачають виведення американо-натовських військових і техніки, а також припинення ворожої антиросійської активності".

Разом з тим, повідомляється і про іншу тему претензій РФ до США - вибухи на "Серверних потоках".

"З російської сторони було також акцентовано, що США мають дати пояснення щодо вибухів на газопроводах "Північний потік - 1" та "Північний потік - 2" і не заважати об'єктивному розслідуванню для встановлення винних", - йдеться у повідомленні.

"Крім того, під час зустрічі було розглянуто низку питань двостороннього характеру", - додали в МЗС РФ.

Як повідомлялося, стали відомі подробиці про пакет військової допомоги США на $460 млн.

Також президент України Володимир Зеленський побачив рішучість президента США Джо Байдена саме цього року поставити крапку в російській агресії. 

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті