У МОЗ закликали українців здавати донорську кров – для успішного наступу (контакти)

Міністерство охорони здоров'я України закликало громадян здавати донорську кров для того, щоб наступ ЗСУ був успішним. Про це ідеться у повідомленні МОЗ у Facebook від 13 травня.

"Для успішного наступу потрібно не тільки озброєння. Потрібна кров, аби рятувати героїв. Потрібні надійні і сталі запаси крові та її компонентів, аби кожен, хто потребує відповідної медичної допомоги, отримав її вчасно і достатньо", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що при важких пораненнях життя бійця часто залежить від наявності крові зараз і поруч та в достатній кількості. "Кров одного донора може врятувати трьох людей. Але буває так, що одному пораненому потрібна кров трьох донорів – щоб врятувати життя і довезти воїна до операційного блоку", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що долучитися до донорства і здати кров можна вибравши для себе найбільш зручний варіант. Потрібні для цього телефони наяведені за посиланням.

Раніше повідомлялось, що в Україні презентували онлайн-платформу, яка допоможе залучати благодійні кошти.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті