У Москві МФТІ після протесту студентів відмовився від обов'язкового вивчення китайської мови

Московський фізико-технічний інститут (МФТІ) відмовився від раніше ухваленого рішення зробити вивчення китайської мови обов'язковим для студентів. Рішення було ухвалено після протестів студентів, - повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що студенти, які зараз вивчають китайську, зможуть довчитися за програмою.

Раніше студенти МФТІ розповідали, що їх змушують записуватися на курс китайської в примусовому порядку. При цьому іспанська, німецька та французька мови зникли із програми МФТІ, записатися на новий курс неможливо.

У прес-службі вишу тоді пояснили, що МФТІ обговорює формати та обсяги запровадження китайської мови як обов'язкової, щоб випускники були здатні читати технічну документацію та наукові публікації.

31 березня керівництво МФТІ заявило, що, як і раніше, вважає вивчення китайської як обов'язкової другої (після англійської) іноземної мови "своєчасним і перспективним" рішенням. Однак, підкреслили у виші, "спільне зі студентською спільнотою вироблення консолідованої думки щодо форматів та обсягів викладання зайшло в глухий кут". Ректорат вирішив повернутися до попередньої програми викладання іноземних мов.

Як повідомлялося, російських студентів замість європейських мов змушують вивчати китайську.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті