У Міжнародному кримінальному суді відреагували на російські погрози через ордер на арешт путіна

У Міжнародному кримінальному суді (МКС) висловили жаль з приводу погроз на адресу установи через ордер на арешт путіна. Про це повідомляє "Еспрессо" з посиланням на пресслужбу МКС.

Президія Асамблеї держав-учасниць Римського статуту відреагувала на погрози на адресу МКС, а також заходи, оголошені проти його прокурора та суддів, залучених до видачі ордерів на арешт путіна та дитячого омбудсмена РФ Львової-Бєлової.

"Президія висловлює жаль з приводу цих спроб перешкодити міжнародним зусиллям забезпечити відповідальність за дії, які заборонені загальним міжнародним правом", - йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що МКС, його обрані посадові особи та персонал мають потужну підтримку Асамблеї держав-учасниць Римського статуту.

"Ми підтверджуємо повну довіру до Суду як до незалежної неупередженої судової інституції та повторюємо нашу тверду прихильність підтримувати й захищати принципи та цінності, закріплені в Римському статуті, зберігати його цілісність. МКС втілює наше колективне зобов’язання боротися з безкарністю за найтяжчі міжнародні злочини. Як установа останньої інстанції Суд доповнює національні юрисдикції. Ми закликаємо всі держави поважати незалежність судів і прокуратури", - заявили у президії.

Відзначимо, Асамблея держав-учасниць Римського статуту є керівним наглядовим і законодавчим органом МКС. Вона складається з представників країн, які ратифікували цей документ або приєдналися до нього.

Як повідомлялось, у Бразилії натякнули, що "пов'яжуть" путіна, як тільки він перетне кордон. 

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті