У міноборони РФ визнали, що пропала українська журналістка Вікторія Рощина перебуває на території росії

Уперше росія визнала, що українська журналістка Вікторія Рощина, яка зникла безвісти під час поїздки на окуповані території, перебуває на території РФ. Про це повідомив у Фейсбук 27 травня очільник Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

Він зазначив, що батько журналістки Володимир Рощин отримав відповідний лист від Міністерства оборони РФ і передав його НСЖУ.

«За наявними відомостями, Рощина Вікторія Володимирівна, 6.10.1996 року народження, затримана і наразі перебуває на території Російської Федерації», – йдеться у листі від 17 квітня, який батько отримав приблизно 22 квітня.

За словами Томіленка, Володимир Рощин звертався до Міжнародного комітету Червоного хреста, який підтвердив, що Вікторія перебуває в полоні, але доступу до неї наразі немає.

Раніше запити родичів журналістки до російських владних органів залишилися без відповідей, пише очільник НСЖУ.

Вікторія Рощина перестала виходити на зв’язок з рідними 3 серпня 2023 року. За словами її батька, 27 липня Рощина вирушила з України до Польщі і мала дістатися окупованих територій на сході України (через росію) за три дні. Тоді Володимир Рощин розповів, що українська Служба безпеки підтвердила родині, що Вікторію взяли в полон росіяни.

Вікторія Рощина є авторкою серії репортажів для Радіо Свобода, співпрацювала в 2022 році з Радіо Свобода як фрілансерка. Вона також співпрацювала з «Українською правдою», hromadske, «Українським радіо», «UA:Перший» та «Цензор.нет».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська журналістка-фрілансерка, лауреатка премії "Мужність у журналістиці" 2022 року Вікторія Рощина, зникла безвісти на окупованій території

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті