У Мінкульті збираються реформувати російськомовний телеканал "FreeДом"

В. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявляє, що концепцію українського російськомовного телеканалу "FreeДом" найближчим часом буде переглянуто. Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"

"Ви пам'ятаєте історію цього каналу. Метою було доносити до росіян за межами того традиційного інформаційного трафіку, який є в них - а саме це російське телебачення - більш об'єктивну інформацію. Це непросто. У планах найближчим часом переглянути спільно з колегами концепцію цього мовника і розглянути більш ефективні та потрібні на сьогодні форми діяльності", - сказав Карандєєв, відповідаючи на запитання, навіщо Україні російськомовний телеканал "FreeДом".

На уточнення, які саме зміни маються на увазі, він заявив, що йдеться про зміну формату і каналів комунікації.

"Питання мови медіапродукту, який продукує Мультимедійна платформа іномовлення України, нині обговорюють. Актуальною є необхідність вироблення англомовного продукту для західної аудиторії. Приміром, саме такі проєкти наразі починає реалізовувати "Укрінформ", - додав він.

На запитання, чи може телеканал "FreeДом" взагалі припинити існування, Карандєєв відповів негативно.

Як повідомлялося, у Єврокомісії дали зрозуміти, що незадоволені телемарафоном і відключенням телеканалів в Україні.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті