У мережі пишуть про атаку на Дніпровську ГЕС та влучання в тролейбус, який рухався через дамбу

У мережі повідомляють про атаку на Дніпровську ГЕС. Фото та відео публікують як у українському сегменті соцмереж, так і так звані "Z-канали" зранку 22 березня.

"Нанесено удар окупантів по ДніпроГЕС. Наразі дамба стоїть", - йдеться у дописах українських ТГК.

Також радник законного мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ніби-то ворожа ракета влучила в тролейбус, що рухався через дамбу ДніпроГЕС.

"Російска ракета влучила в тролейбус, що рухався через дамбу. В тролейбусі були люди. Звичайні цивільні люди, що їхали на/з роботи. Коли зараз русня пишається собою та намагається протисавити свій тероризм ударам по Белгороду - ось він справжній тероризм", - пише Андрющенко.

При цьому російські пропагандисти раніше почали розповсюджувати фейки про "подрив дамби українськими спецслужбами", який ніби-то готувався.

Крім того, патрульная поліція Запорізької області повідомила, що рух автодорожнім переїздом гребля Дніпровської ГЕС повністю обмежено.

"Рух здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна — вул. Січі — вул. Таганська). А також, через Нові мости та Хортицький район", - йдеться у повідомленні.

Офіційних повідомлень наразі не було.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті