У Львові вперше поховали Невідомого Героя, який захищав Попасну на Луганщині

У Львові вчора, 11 листопада, пройшла церемонія прощання із загиблими захисниками України Андрієм Киричем, Андрієм Сліпцем, а також невідомим воїном ЗСУ. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

"Сьогодні Львів прощається з трьома Героями. Кожна історія - ножем у серце. Вперше львівська громада попрощалася із Невідомим Воїном Збройних Сил України. Ймовірно загинув 3-го квітня 2022 року у боях за місто Попасна. До Львова тіло Героя прибуло у червні 2022 року. На жаль, встановити особу загиблого так і не вдалося. Його взірець ДНК збережено. Якщо знайдуться родичі - тіло Захисника буде перепоховане під власним іменем на Личаківському цвинтарі", - пише Садовий.

Садовий також розповів про ще двух полеглих захисників України.

"Андрій Кирич, 80-та окрема десантно-штурмова бригада. Цього року, вже мобілізованим, чоловік розписався. Минулого року його дружина поховала на Личаківському цвинтарі рідного брата, який загинув в Маріуполі. Дружина попросила, аби Невідомого Воїна поховали поряд з її чоловіком, аби вона могла доглядати і за його могилою - допоки не знайдуться його рідні", - повідомив мер.

"Андрій Сліпець, 128-ма окрема гірсько-штурмова бригада. Львів'янин, один із 19 військовослужбовців, які загинули 3 листопада внаслідок ворожої атаки під час нагородження на честь дня ракетних військ на Запоріжжі. У чоловіка залишилась 10-річна донька. Вічна Пам’ять Захисникам України!", - закликав Садовий.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті