У "ЛНР" вирішили конфісковувати "в державну власність" чуже житло. За "законом" донести на відсутність господаря може будь-який місцевий житель

Окупаційна влада "ЛНР" ухвалила "закон", яким визначається механізму конфіскації чужого житла в "в державну власність". Про це пишуть місцеві ЗМІ.

"Закон" визначає як виявлятимуть так звану "безгосподарну" нерухомість, розташовану на окупованій території Луганської області.  

"Закон регулює передачу в державну власність квартир, які були залишені з 2014 року... Тобто, ми говоримо про квартири тих людей, які виїхали з території ЛНР і більше не збираються сюди повертатися", - розповів один із "депутатів" фейкового парламенту "ЛНР".

Він уточнив, що йдеться не тільки про житло в багатоквартирних будинках, а й про залишені приватні житлові будинки.

Шукати "безгосподарні" будинки і квартири буде "спеціальний уповноважений орган". При цьому "закон" допускає, що донос на відсутність законних власників можуть написати і прості громадяни.

"Депутат" визнав, що "запит на звернення покинутого житла в держвласність серед населення ЛНР існував упродовж багатьох років... Мешканці просили, щоб ці квартири звернули на користь держави і давали, наприклад, молодим сім'ям, які їх потребують".

Як повідомлялося раніше, на окупованій частині Донецької області аналогічний "закон" набув чинності 21 березня.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті