У "ЛНР" через брак техніки і кадрів комунальники безуспішно борються з негодою, а жителі надягають шкарпетки на взуття, щоб не вбитися

На окупованій території Луганської області місцеві комунальники через брак техніки та кадрів безуспішно борються з наслідками негоди вже кілька днів, починаючи з 9 грудня. Про це повідомили окупаційні "адміністрації", а також місцеві жителі в пабліках станом на 13 грудня.

"Багато надходить нарікань від жителів міста, що на тротуарах дуже слизько і неможливо йти. Дійсно, сніг, потім крижаний дощ призвели до ожеледиці в усьому регіоні. Починаючи з вихідних, комунальники борються з обмерзанням. Задіяно 4 машини та до 100 працівників. На жаль, такої кількості людей і техніки дуже мало на наші три міста і немає можливості одночасно охопити все місто", - написав окупаційний "мер" Кадіївки (Стаханова) Сергій Жевлаков, який "курирує" ще й Алмазну та Ірміно.

"Крижаний дощ іде практично щодня, буквально протягом кількох годин після посипання весь пісок і шлак на тротуарах знову вкривається льодом. Масштабне обмерзання зачепило лінії електропередач і зв'язку, а також дороги", - написала "влада" Лисичанська .

Окупаційний "мер" Первомайська Сергій Колягін повідомив, що "...на ліквідацію наслідків негоди кинуто всі сили комунальних служб міста. ...На підприємствах гостро відчувається дефіцит кадрів, спецтехніка теж інколи підводить, тому охопити всі проблемні місця в місті не завжди виходить". 

"У місті дуже слизько, доводиться надягати шкарпетки на взуття, щоб не вбитися", - пише мешканка Рубіжного в одному з пабліків. 

Ватажок республіки Пасічник визнав, що комунальники з наслідками стихії справляються погано, що багато жителів регіону залишаються без води та електрики, а також заявив, що взяв роботу з ліквідації наслідків негоди "під особистий контроль". Про це Пасічник написав у своєму Телеграм-каналі 13 грудня.

Раніше також повідомлялося, що понад 70 тис. абонентів у 101 населеному пункті "ЛНР" залишаються без електрики, 325 тисяч осіб - без води.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті