У Київському апеляційному суді почалося засідання у справі колишнього розвідника ГУР Романа Червінського

У Київському апеляційному суді почалося засідання у справі колишнього розвідника ГУР МО Романа Червінського, його адвокати просять відвід прокурора. Про це повідомляє "Еспрессо".

Як повідомляється, сьогодні в суді розглядають апеляційну скаргу на запобіжний захід.

Раніше Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжний захід колишньому розвіднику ГУР МО полковнику Роману Червінському у вигляді тримання під вартою до 16 грудня.

Як повідомляє кореспондент "Еспрессо", прокурорів провели до зали суду лозунгами "Ганьба", людей до зали суду не пускають.

Нагадаємо, за матеріалами справи, Червінський разом з іншими особами самовільно вирішили провести спецоперацію – заволодіти літаком повітряно-космічних сил РФ. Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. Натомість влітку 2022 року росія обстріляла аеродром "Канатове" на Кіровоградщині.

Внаслідок ракетного удару загинув командир військової частини та зазнали поранень 17 військовослужбовців. Також було повністю знищено 2 бойові винищувачі Повітряних сил ЗСУ, а злітна смуга та інша техніка й будівлі було пошкоджено.

Романа Червінського було затримано, а 25 квітня 2023 року йому  обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 днів без можливості внесення застави.

В СБУ наполягають, що виступали проти проведення цієї операції і вона проводилася попри заперечення спецслужби та без згоди відповідних державних органів.

Червінський натомість заявив, що всі заходи в межах операції санкціонували голова СБУ (на той момент - Іван Баканов) і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Як повідомлялося, суд залишив під вартою ексрозвідника Червінського, якого звинувачують у діях, що призвели до обстрілу аеродрому "Канатове". 

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті