У Києві затримані "кримінальний авторитет" і бандити, які займалися незаконним переправленням чоловіків через кордон

Нацполіція затримала лідерів та учасників банд, діяльність яких координували «вори в законі» з трьох кримінальних кланів, - пише відомство 22 травня.

"Правоохоронці задокументували проведення в Києві «сходок», на яких фігуранти вирішували питання щодо перерозподілу сфер злочинного впливу. А саме контроль за групами, які займаються незаконним  переправленням осіб через кордон. Затримані «кримінальний авторитет», лідери ти учасники злочинних груп", - повідомили поліцейські.

Зазначається, що між угрупованнями були розподілені сфери впливу у злочинному середовищі та визначений порядок фінансових надходжень. Незаконно здобуті гроші використовували для наповнення «злодійського общаку» і забезпечення різними благами засуджених поплічників у місцях позбавлення волі. Лідери угруповання поширювали свій злочинний вплив на територію Сумської, Чернігівської, Київської областей та міста Київ.

"На злочинні зібрання, окрім зацікавлених сторін, запросили у якості «третейських суддів» лідера ще одного злочинного угруповання – довірену особу «вора в законі» на прізвисько Куцу, «кримінального авторитета», а також в режимі онлайн доєднався «вор в законі» на прізвисько Лавас-огли Батумський. За його участі ухвалили рішення щодо контролю угрупованнями нелегальних схем переправлення громадян через державний кордон. Також, визначили відсоток від загальної суми отриманих коштів, який лідери злочинних груп повинні вносити до «общаку».", - розповіли у Нацполіції.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті