У Києві відкриється фотовиставка "Театр. Душа Маріуполя", присвячена Драмтеатру, на який росіяни скинули бомбу

У Києві відбудеться фотовиставка "Театр. Душа Маріуполя",  присвячена Драмтеатру, разбомбленому рашистами під час того, як там ховалися мешканці. Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці "Маріуполь -туристичне місто".

Так, 16 березня, о 16.00, в фойе Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка у Києві відкриється фотовиставка «Театр. Душа Маріуполя».На ній будуть представлені архівні фото – від періоду з відкриття маріупольського Драмтеатру до сьогодні, коли від будівлі залишилися лише напівзруйновані стін.

Відвідувачі зможуть побачити світлини, які нагадують про мирний час – акторів, вистав, інтер'єру будівлі. А також будуть фото часів блокади, коли у театрі облаштували тимчасовий прихисток для людей під час обстрілів. 

"Ця трагедія стала справжнім шоком для всього цивілізованого світу. Загинули сотні людей, серед яких – діти. Це справжній військовий злочин росіян. І через таку фотовиставку ми хочемо нагадати про знищення культурного центру та серця Маріуполя. А головне – про маріупольців, які стали невинними жертвами війни", – зазначає директорка департаменту культурно-громадського розвитку Діана Трима.

Як раніше повідомлялося, російські загарбники 16 березня  2022 року скинули на драмтеатр, в якому ховалося кілька сотень мирних жителів, важку фугасну бомбу. Перед будівлею, під час атаки російських бомбардувальників, був великий напис “ДЕТИ”, оскільки в театрі ховалося цивільне населення міста. За різними даними, тоді загинули кілька сотень людей.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті