У Києві простилися з пілотом-героєм, який у 2022 році літав на "Азовсталь" у Маріуполь

В столиці на Лісовому цвинтарі 6 квітня поховали військового льотчика, командира екіпажу гелікоптера Мі-8 Віталія Пляку, який у 2022 році літав в блокадний Маріуполь і зміг вивести ранених воїнів з "Азовсталі". Про це повідомив пілот 16-ї окремої бригади армійської авіації "Броди" Василь Мулік на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Цей немолодий, з ніг до голови вкритий татуюваннями, дядько - завжди на позитиві. Усміхнений, кожної миті готовий до пригод і авантюр. Ми познайомились з ним вже за "широкомасштабки". І він для мене - приклад чогось дійсно справжнього. Справжньої людини. Справжнього громадянина. Справжнього льотчика. Коли східна бляд@та полізла до нас у 22-му, Петрович не вагаючись прийшов у бригаду. І воював - як і всі. Неофіційна емблема 16-ї бригади "Mad Ducks Cavalry" - це, до слова, одне з татуювань Петровича. Він був одним з тих, хто зміг прорватися в оточений Маріуполь і повернутися. Петрович летить на бойовий - а в кабіні вертольоту з колонки-ДжиБіЕльки єб@шить AC/DC. Вмів Пертович літати, що називається, на драйві. І літати, і жити", - пише Василь Мулік.

Він додав, що "Петрович загинув у березні. ПЗРК".

"Поховали у минулу суботу, на Лісовому. І зараз десь там, серед хмаринок - я впевнений - Петрович, хитро посміхаючись, дратує і тролить ангельську братію своїми татуюваннями, а з колонки-ДжиБіЕльки єбо@шить AC/DC. Віталій Петрович Пляка. Вічного польоту! У вашої можливості дихати є ціна. Пам'ятайте", - закликав український захисник.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті