У Києві поліція знешкодила підлітків, бажаючих побитися в рамках російського флешмобу

Групу неповнолітніх, які планували масову бійку в Печерському районі Києва в понеділок 27 лютого у рамках запущеного з РФ флешмобу, доправили до поліцейського управління для встановлення особи та з'ясування обставин. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Нещодавно в росії серед неповнолітніх було поширено молодіжний рух, учасники якого організовують боротьбу з опонентами. Таку "дію" було заплановано і в столиці. Сьогодні, 27 лютого, на Печерську, завдяки своєчасному реагуванню ювенальних поліцейських, аналітиків столичного главку, оперативників та дільничних конфлікту вдалося запобігти", - зазначили в поліції.

За даними правоохоронців, провокування масових бійок серед молоді та підлітків є спробою російських пропагандистів провести інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

"Поліція Києва закликає батьків спілкуватися з дітьми, звертати увагу на їхню поведінку, коло спілкування та способи проведення дозвілля", - йдеться в повідомленні.

За інформацією поліції, сьогодні також в Харкові 257 підлітків, які планували масову бійку в рамках флешмобу, запущеного з РФ, зібралися на площі Конституції близько 14:00, де і були затримані правоохоронцями. Із затриманих лише 30 були повнолітніми. У багатьох вилучено балончики з газом, ножі, кастети.

Як повідомлялося, підлітків із "ЛДНР" відправили "на військове перевиховання" до Кадирова. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті