У Києві перевірили понад 1600 укриттів: більше третини з них – в поганому стані

Понад 1600 укриттів перевірили на стан та доступність у всіх районах Києва станом на 5 червня. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко в Telegram.

Лише 63% (трохи більше тисячі) укриттів в Києві перебувають у задовільному стані, 37% (майже шістьсот) – у незадовільному. Також перевірка показала, що до 90% укриттів у столиці є безперешкодний доступ, до 10% – немає. 

За результатами перевірок найгірша ситуація склалася у Подільському районі, де 80% доступних укриттів непридатні до використання. У Соломянському районі у плачевному стані знаходиться більше половини з них. Проблеми з доступом до безпечного місця мають жителі Шевенківського та Печерського районів.

Столичний міський голова зауважив, що за незадовільний стан укриттів відповідатимуть керівники районів. 

"Звертаю увагу голів районних держадміністрацій: за результатами перевірки, щодо глав районів з найгіршими показниками будуть подальші звернення до президента щодо кадрових рішень", - зазначив мер.

Кличко нагадав, що місто минулого та цього року виділило районам загалом 1,2 млрд гривень на облаштування укриттів.

Як повідомлялося, по всій Україні відбудуться перевірки укриттів після того, як в ніч на 1 червня під час ракетної атаки РФ в Києві загинули троє людей. Вони не змогли потрапити в укриття, оскільки воно було зачинене.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті