У Красноярському краї РФ закриваються колонії - усі вбивці, грабіжники і ґвалтівники пішли на "СВО"

У Красноярському краї РФ найближчим часом закриються дві виправно-трудові установи, що входять до структури ГУ ФСВП. Про це сьогодні на сесії регіонального парламенту повідомив уповноважений із прав людини Марк Денисов, - пишуть місцеві ЗМІ.

За його словами, кількість скарг на роботу пенітенціарних установ 2023 року в регіоні зменшилася на чверть. Денисов одразу визнав, що пов'язано це з тим, що самих ув'язнених стало менше - через це навіть доводиться закривати самі колонії.

"Разове велике скорочення кількості засуджених в умовах СВО підштовхнуло декого відрапортувати наверх про необхідність закриття пенітенціарних установ Росії з метою оптимізації, економії. Ці установи буде закрито вже цього року".

Він уточнив, що в Красноярському краї закриють дві колонії, зокрема й суворого режиму. Зі слів Денисова зрозуміло, що процес "оптимізації" місць позбавлення волі охопить всю Росію

Правозахисник незадоволений закриттям колоній. "Війна рано чи пізно закінчиться. Все повернеться на круги своя, адже соціальна структура суспільства не змінилася. Через п'ять років матимемо переліміт порушень прав засуджених і болісно, втридорога розгортатимемо нові пенітенціарні установи", - прогнозує він.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті