У Кіровоградській області затримали шпигуна, який шукав позиції систем ППО і хотів стати "вагнерівцем"

Правоохоронці в Кіровоградській області затримали ворожого шпигуна, який шукав позиції систем ППО. Тепер йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Про це повідомляє СБУ 20 лютого.

Як встановило розслідування, фігурант цьогоріч за власною ініціативою почав "зливати" інформацію про Сили оборони у ворожі інтернет-ресурси. Щоб зібрати розвіддані, зловмисник виходив на місцевість, де приховано фіксував об'єкти військової інфраструктури.

Для конспірації розвідувальної активності фігурант постійно змінював сім-картки мобільних операторів.

Серед його пріоритетних "цілей" були пункти дислокації українських комплексів протиповітряної оборони. Також фігуранта цікавили координати складів з озброєнням і боєприпасами українських захисників.

Отримані відомості він надсилав у кілька російських Telegram-каналів, які координують спецслужби РФ для збору розвідданих про Сили оборони України.

Крім того, ворожий інформатор на початку повномасштабної війни хотів приєднатися до бойовиків приватної військової компанії "Вагнер" і воювати проти України.

Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження: своєчасно викрили зловмисника та поетапно задокументували його злочинні дії. Під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучено засоби зв'язку з доказами злочинних дій.

Наразі слідчі повідомили йому про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації щодо направлення, переміщення зброї, озброєння та боєприпасів до України, руху, переміщення або розміщення ЗСУ.

Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 8 років в'язниці.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті