У Кабміні заявили, що українська "оборонка" за 2023 рік виросла в шість разів

Українська оборонна промисловість за 2023 рік виросла у шість разів, і більше половини цих спроможностей вже законтрактовані. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін на форумі "Україна. Рік 2024".

"Минулого року наша оборонка виробила втричі більше, ніж за 2022 рік. Наші спроможності за 2023 рік ще в шість разів більші за минулий рік. Ми маємо близько половини цих спроможностей законтрактованими на 2024 рік. Працюємо разом з Міністерством оборони, Силами оборони на подальшу контрактацію", - заявив міністр.

Він зазначив, що загалом українська оборонна промисловість складається з 500 підприємств, які працюють над конструювання, ремонтом, виробництвом і обслуговування всього, що працює на українську армію. За словами Камишіна, це близько 400 приватних компаній та 100 - державних.

Міністр стратегічних промисловостей додав, що минулого року Україна наростила виробництво боєприпасів, почали з'являтися нові позиції. Цього року Україні теж нарощує виробництво снарядів.

За словами  Камишіна, на озброєнні української армії вже десятки дронів вітчизняного виробництва. Йдеться не лише про безпілотні літальні апарати, але й про надводні дрони.

Нагадаємо, Камишін на Мюнхенській конференції закликав НАТО закупити мільйон дронів українських виробників. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті