У Херсоні священника УПЦ (МП) викрили на продажі російської зброї, схрони з якою він зберігав у храмі та дев’ятиповерхівці

Служба безпеки затримала у Херсоні священника УПЦ (МП), який торгував російською зброєю та боєприпасами, які залишилися після втечі окупантів від українського контрнаступу. Про це 26 вересня повідомив пресцентр СБУ.

Задокументовано, що клірик зберігав ворожі арсенали у двох схронах. Один із них розмістив прямо на території будівництва нового храму УПЦ (МП) у Херсоні.

Співробітники СБУ затримали його при спробі продати два переносних зенітно-ракетних комплекси «Ігла» з комплектуючими. У «доповнення» до цих ПЗРК священник «пропонував» придбати боєприпаси до ручних протитанкових гранатометів РПГ-7. Вартість таких засобів ураження продавець у рясі оцінив в 115 тисяч гривень.

Встановлено, що фігурант підшукував своїх клієнтів через власні зв’язки, у тому числі в кримінальних колах.

Під час огляду схрону на території будівництва нового храму УПЦ (МП) у Херсоні вилучено п’ять пострілів та два порохових заряди для гранатометів.

Другий схрон був обладнаний у підвалі дев’ятиповерхового будинку. Там священник зберігав кулемет і автомат Калашникова з комплектуючими, три бойові гранати Ф-1 та майже 7 тис. набоїв до автоматичної зброї, у тому числі великокаліберних зразків.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Суд обрав для нього запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 7 років тюрми.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті