У Херсоні бажаючих запрошують до участі у арт-фестивалі муралів на бомбосховищах

У Херсоні стартував арт-фестиваль муралів на бомбосховищах «Від Конституції до Незалежності». Про це у Телеграмі повідомила Херсонська МВА.

«Запрошуємо до участі у відкритому арт-фестивалі муралів на бомбосховищах «Від Конституції до Незалежності». Одним із завдань арт-фестивалю є привернення уваги громадськості до вирішення безпекової ситуації у місті Херсоні, а також залучення до його організації митців, волонтерів, громадян міста та України», - йдеться у повідомленні.

Фестиваль має за мету підтримати херсонців засобами арт-терапії та додати позитивного настрою та естетики на вулицях міста, популяризувати українське мистецтво і надати об’єктам безпекової інфраструктури (бетонним укриттям) емоційно привабливого образу.

Арт-фестиваль муралів на бомбосховищах «Від Конституції до Незалежності» проводять управління культури Херсонської міської ради спільно із закладами спеціалізованої мистецької освіти та ГУ ДСНС України у Херсонській області. Він триватиме по 24 серпня 2023 року.

Взяти участь в арт-фестивалі можуть усі бажаючі: професійні митці, студенти ВНЗ, учні мистецьких шкіл, члени творчих аматорських об’єднань тощо. Кожен учасник або група можуть подати необмежену кількість робіт.

Тематика арт-фестивалю довільна, проте перевага буде надаватися напрямам «Херсон незламний», «З Україною в серці», «Херсон квітучий», а також «Херсон – місто сонця», «Флора, фауна Херсонщини» і «Спадщина Поліни Райко».

Учасники малюватимуть мурали на вуличних бомбосховищах, встановлених на вулицях Херсона.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті