У Харкові внаслідок обстрілу загинув чоловік. Серед 16 постраждалих 3-місячне немовля

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про одного загиблого та 16 постраждалих внаслідок російського обстрілу Харкова сьогодні вдень. Серед постраждалих діти від 3 місяців до 9 років. Про це він пише у своєму ТГК.

"Оновлена інформація щодо обстрілу житлової забудови Харкова. Станом на зараз маємо інформацію щодо часткової руйнації двох п’ятиповерхівок, лікувальної установи, адмінбудівлі, місця загального користування. Від ще одного прильоту частково пошкоджена будівля навчального закладу. Загалом пошкоджено щонайменше 14 багатоповерхівок", - пише Синєгубов. 

Він зазначає, що відомо про щонайменше 16 постраждалих людей, серед яких 4 дитини, вік — від 3 місяців до 9 років.  У постраждалих поранення легкого або середнього характеру. Надається вся необхідна меддопомога

"Одна людина загинула: це цивільний чоловік, всі дані з‘ясовуються", - також повідомив очільник ОВА.

Він додав, що обстріл житлових будинків, ймовірно, здійснено боєприпасом УМПБ Д-30.

"Він достатньо потужний, за силою вибуху — середнє між авіабомбою та ракетою. Боєприпас калібром 30 см може літати на відстань до 90 км. Застосовують як і з літака, так і з РСЗВ «Смерч». Остаточна інформація після експертизи", - появнив голова ОВА, додавши, що мешканцям пошкоджених від влучання будинків буде надана гумдопомога та запропоновано тимчасове житло.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті