У громадських місцях Вінниці заборонили російську музику

Рішенням сесії Вінницької міської ради введено в дію мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту. Про це повідомляє Вінницька міська рада у своєму телеграм-каналі 27 жовтня.

"Під забороною на вулицях та у громадському просторі міста – музика, книги, телепрограми, вистави, фільми та серіали російського виробництва і російською мовою", - зазначається у повідомленні.

Міський голова Сергій Моргунов додав, що дуже символічно, що це рішення сесія прийняла 27 жовтня – у День української писемності та мови.

"У цих питаннях компромісу бути не може. Війна довела: мова має значення", - зазначив Моргунов.

Раніше у Києві заборонили російськомовну музику, книжки та вистави в громадських місцях.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті