У громадах Донецької області створені вже 23 молодіжні ради. Їх робота допоможе місцевій владі

У громадах Донецької області на сьогодні створені 23 молодіжні ради, і цей процес триває. Про це повідомила керівник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОВА Лілія Золкіна, - передає Укрінформ.

«На сьогодні у громадах Донеччини створені вже 23 молодіжні ради. Ми очікуємо, що до початку липня процес формування рад завершиться в усіх територіальних громадах», - сказала Золкіна.

Вона нагадала, що на Донеччині 46 територіальних громад, але частина з них працює в офлайн-режимі, як-от Бахмутська, Мангушська, Волноваська та інші.

Нещодавно також було оновлено склад молодіжної ради при Донецької облдержадміністрації. До неї увійшли 34 представники з 26 громад - волонтери, студенти, школярі, громадські діячі, представники суспільства і члени молодіжних рад місцевого рівня.

Головою молодіжної ради області обраний представник громадської організації «Сприяння. Відновлення. Допомога», військовослужбовець Юрій Згоннік. «Він студент медичного університету, родом з Краматорська, але зараз на фронті. Юрій бере участь у засіданнях з окопів, знаходить час, і ми дуже поважаємо його думку», - сказала чиновниця.

За словами Золкіної, за останніми підрахунками, зараз на території Донецької області перебуває приблизно 100 тисяч молодих людей, віком від 14 до 35 років.

Вона зазначила, що молодіжні ради стали тими платформами, де молодь може поділитися своїми думками та ідеями. Вони стали провідниками між молоддю громади і місцевою владою. Робота рад допоможе місцевій владі приймати більше обґрунтованих рішень, які відповідають потребам та пріоритетам молоді, переконана посадовець.

«Заходи, які зараз пропонують наші молодіжні ради, креативні. Але найголовніше - щоб молодь, яка виїхала, потім, після війни, повернулася в Донецьку область і працювала разом з нами», - підсумувала Золкіна.

Як повідомлялося, на території Донеччини залишаються близько 472 тис. мешканців.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті