У Генштабі зробили заяву на тлі падіння Іл-76 та нагадали, що за тиждень росіяни нанесли 19 ракетних ударів по Харківщині

Збройні Сили України і надалі будуть вживати заходів контролю за повітряним простором на Бєлгородсько-Харківському напрямку. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ 24 січня.

Як заявили у Генштабі, ЗСУ будть контролювати повітряний простір задля зменшення саме ракетної загрози. Зокрема, будуть детально відстежуватись точки запусків ракет та логістику постачання росіян. Особливо мова йде про застосування засобів військово-транспортної авіації.

"Зафіксована інтенсивність обстрілів прямо повʼязана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода", - сказано у повідомленні.

З урахуванням цього, Збройні Сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку.

Генштаб нагадує, що лише за останній тиждень противником нанесено 19 ракетних ударів по Харківщині.

Застосовано:

26 ЗКР С-300;

3 БР "Іскандер-М".

Внаслідок чого загинуло 16 осіб, у тому числі одна дитина.

Поранено - 78 осіб. Зруйновано 13 будівель, у тому числі - одна лікарня, три заклади освіти, шість житлових будинків. 

Спочатку про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Корочанському районі Бєлгородській області повідомили російські Telegram-канали. У Міноборони РФ заявили, що на борту літака нібито перебували українські полонені, яких вивозили для обміну.

В українському Міноборони повідомили, що наразі "з'ясовують інформацію". Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими збирає та аналізує всю необхідну інформацію щодо катастрофи Іл-76. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті