У Генштабі роз’яснили, як запропонувати свій винахід для потреб ЗСУ

У Генштабі ЗСУ роз’яснили, як запропонувати свій винахід для потреб української армії. Про це розповів представник Центрального воєнно-наукового управління Генерального штабу Збройних Сил України полковник Володимир Коцюруба на брифінгу, присвяченому механізму оцінки та впровадження винаходів та інновацій, які застосовуються в секторі безпеки та оборони 4 травня.

"Для реалізації концепції інноваційної діяльності ЗСУ створено управління інноваційних проектів", – зазначив Коцюруба

Він розповів, що механізм працює таким чином.

Будь-яка фізична або юридична особа може подати свою ідею, свій проєкт на дві платформи: або на Brave 1, або на VIP (Verification of Innovation Projects), що є платформою Генерального штабу ЗСУ.

Потім, протягом однієї-двох діб, створюється експертна комісія, яка оцінює проєкт.

Якщо проєкт отримує "низький" або "середній" рівень, то, за допомоги представників Генерального штабу ЗСУ, здійснюється супроводження і налагоджується взаємодія з Фондом розвитку інновацій. Після цього Фонд приймає рішення стосовно виділення гранту для підтримки інноваційного проєкту.

Якщо проєкт отримує "високий" рівень, то він надсилається на платформу "Акселератор" Міністерства оборони України, де здійснюється його подальше супроводження через компанію "Укроборонпром". Надалі приймається рішення щодо постачання зразка озброєння для потреб ЗСУ.

Зазначається, що вже з наступного понеділка будуть розглядатися перші 20 проєктів.

Раніше повідомлялось, що "Укроборонпром" передав ЗСУ нові партії артилерійських і танкових снарядів 11 квітня.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті