У Франції заборонена акція підтримки атак ХАМАСу на Ізраїль вилилася у сутички з поліцією

Кілька сотень людей проігнорували заборону у Франції акцій на підтримку нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль та зібралися на пропалестинський мітинг у центрі Парижа 12 жовтня. Про це повідомила Російська служба BBC.

Учасники демонстрації, багато з яких були загорнуті в палестинські прапори, нанесли фарбою напис "Свобода Палестині!" на монумент на площі Республіки в східній частині Парижа.

Поліцейські застосували сльозогінний газ і водомети для розгону протестувальників, які палили фаєри і скандували "Ми - палестинці".


Деякі з мітингувальників кидали каміння та пляшки в поліцію.

Напередодні міністерство внутрішніх справ країни ввело заборону на антиізральські демонстрації, побоюючись, що вони можуть вилитися в заворушення. Раніше аналогічне рішення ухвалила міська влада Парижа. Глава відомства Жераль Дарміні пригрозив депортацією іноземцям, які порушать заборону.

Як повідомлялося, кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи людей.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті