У Донецькій області протягом 2023 року співробітники СБУ виявили близько 300 колаборантів

У Донецькій області протягом 2023 року співробітники СБУ виявили близько 300 колаборантів. Про це на брифінгу повідомила керівниця пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа, - повідомляє Укрінформ.

«З початку 2023 року співробітниками СБУ на Донеччині було викрито до 300 колаборантів, отримали вироки вже 37. Тоді як у минулому році в регіоні було виявлено 241 колаборанта, вироки тоді отримали сім осіб», - сказала Прищепа.

Вона зазначила, що СБУ також продовжує роботу з документування злочинної діяльності колаборантів, які займалися проведенням так званого «Єдиного дня голосування» у 2023 році.

«Стосовно документування «виборів» на тимчасово окупованих територіях - так званий «Єдиний день голосування» - в рамках кримінальних проваджень ми повідомили про підозру 26 представникам окупаційних адміністрацій та їхнім кураторам на тимчасово окупованих територіях… Усього наші слідчі зареєстрували 180 кримінальних проваджень стосовно проведення цього «єдиного голосування», - розказала Прищепа.

Як повідомлялося, на Донеччині цьогоріч викрито понад 70 ворожих інформаторів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті