Путін поскаржився на неназваних організаторів заколоту і відправив "вагнерівців" до Лукашенка

Російський диктатор путін через дві доби після зупинки заколоту ПВК "Вагнер" прокоментував останні події, і подякував за допомогу самопроголошеному президенту Білорусі Лукашенку. Про це повідомляють росЗМІ 26 червня. 

Путін у своєму виступі, який раніше його прессекретар Дмитро Пєсков анонсував як "доленосний для Росії", заявив, що від самого початку заколоту ПВК "Вагнер"  "була проявлена найвища консолідація суспільства, виконавчої та законодавчої влади на всіх рівнях". 

"Збройний заколот у будь-якому разі був би придушений. Організатори заколоту, незважаючи на втрату адекватності, не могли цього не розуміти. Усі вони розуміли, зокрема те, що пішли на злочинні дії, на розкол і ослаблення країни, яка зараз протистоїть колосальній зовнішній загрозі, безпрецедентному тиску ззовні", - заявив Путін, і водночас так і не назвав, кого саме він має на увазі в якості "організаторів заколоту". 

Путін також присягнувся, що не чинитиме перешкод "вагнерівцям", які побажають виїхати в Білорусь до Олександра Лукашенка, і закликав тих, хто залишився, оформлюватися на службу за контрактом із міноборони росії, і подякував Лукашенку "за допомогу". 

"Дякую тим солдатам і командирам групи "Вагнер", які ухвалили єдино правильне рішення - не пішли на братовбивче кровопролиття, зупинилися біля останньої межі. Сьогодні у вас є можливість продовжити службу Росії, уклавши контракт із Міністерством оборони або іншими силовими органами, або повернутися до своїх рідних і близьких. Хто хоче - зможе піти і в Білорусію. Дану мною обіцянку буде виконано.", - заявив путін.  

Нагадаємо, у Білорусі поки не почалося будівництво таборів для найманців "Вагнера". 

Як раніше повідомлялося,  літаки Пригожина помітили в Москві та Петербурзі.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті