У Добропіллі видали перші сертифікати на нове житло замість зруйнованого обстрілами

Перші житлові сертифікати, які власники знищеного житла зможуть обміняти на нове, видали родинам у Добропільській громаді за програмою "єВідновлення". Про це кореспонденту "ОстроВа" повідомили в місцевій адміністрації.

За них можна придбати квартиру, будинок, або зробити інвестицію у житло в процесі будівництва. 

"В громаді є житло, що повністю знищено обстрілами. І вже є декілька випадків, коли люди отримали сертифікати на придбання нового. Проте є обмеження, якщо дуже великі пошкодження. Обмеження для квартири – 350 тис. гривень. Якщо пошкодження більші, ніж ця сума, то ми вимушені відмовити заявникам. Для приватного будинку – це 500 тис. гривен", - кажуть у місцевому відділі цивільного захисту.

Там додають, що загалом за період дії програми "єВідновлення" фахівці опрацювали 111 заявок. Місцевим призначили 10,6 млн гривень компенсації для ремонту майна, яке було пошкоджено через війну. 

"Декому частково допомогли благодійні організації. Там, де невеликі пошкодження були, це здебільшого у приватному секторі. Наприклад, якщо комісія прийде на місце та побачить, що деякі роботи вже зроблені, то це не буде враховуватися в компенсацію, бо вона даються за те, що ще не зроблене", - зазначають в МВА.

Загалом про пошкодження або руйнування житла в Добропіллі заявили 98 власників приватних будинків і 218 квартир.

Як повідомлялося, мешканці зруйнованої ракетним ударом армії РФ багатоповерхівки в Селидовому почали отримувати сертифікати на нове житло.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті