У "ДНР" засудили до довічного ув'язнення чотирьох військових ЗСУ. Раніше вони вже були "засуджені"

Чотирьох українських військовополонених у так званій "ДНР" засудили до довічного ув'язнення - при тому, що всі четверо раніше тим самим судом були засуджені "за вбивство мирного жителя" Маріуполя. Про це повідомив слідком РФ 24 травня.

Окупанти заявили, що "докази, зібрані СКР, визнані судом достатніми для ухвалення вироку начальнику служби радіаційного, хімічного та біологічного захисту 37 окремого мотопіхотного батальйону "Запоріжжя" 56 окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Олегу Колмичевському, гранатомнтнику підрозділу Дмитрові Добровольському, навіднику станкового протитанкового взводу роти вогневої підтримки Олександрові Ромашину та водієві особового складу зенітно-ракетного взводу зазначеного батальйону Владиславу Кулику.

"Їх визнано винними в замаху на вбивство двох осіб, скоєному організованою групою, з мотивів політичної, ідеологічної ненависті", - пише окупаційне відомство.

Слідком уточнює, що "за вбивство мирного жителя Колмичевський, Добровольський, Ромашин і Кулик уже раніше були засуджені".

"Вироком суду Колмичевському, Кулику, Ткачуку і Ромашину остаточно призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі", - підкреслюють окупанти.

Раніше повідомлялося, що "суд ДНР" заочно засудив до довічного ув'язнення захисника Маріуполя, оголосивши в розшук.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті