У "ДНР" обіцяють збудувати багато дорогого іпотечного житла собівартістю в 1000 доларів за квадратний метр 

У "ДНР" обіцяють масове будівництво дорогого іпотечного житла, собівартість квадратного метра якого становитиме близько 90 тисяч рублів (1000 доларів). Це випливає із заяви так званого "міністра економічного розвитку" Володимира Зверкова.

За його словами, розглянуті владою "республіки" проєкти іпотечного будівництва розраховані на термін від півтора до десяти років і передбачають фінансування в 90 млрд рублів.

За ці гроші в "ДНР" планують побудувати понад 1 мільйон кв. м. житла. Елементарний підрахунок показує, що собівартість одного квадратного метра становитиме близько 90 тисяч рублів, тобто 1000 доларів. Звісно, кінцева ціна такого іпотечного житла буде ще більшою. Так у сусідньому з Донецьком Ростові-на-Дону (РФ) вартість "квадрата" в новобудові на продаж стартує від 100 тисяч рублів.

Влада "ДНР" обіцяє з часом довести середній рівень зарплат в окупованому регіоні до 40 тисяч рублів на місяць.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті