У "ДНР" ідентифікуватимуть абонентів "республіканського" оператора - як у росії

У квазіутворенні "ДНР" так званий "республіканський" оператор зв'язку "Фенікс" запустив процедуру ідентифікації абонентів, пояснюючи це "боротьбою з телефонним шахрайством". Про це пишуть ЗМІ окупантів 19 травня.

Абоненти, які отримають спеціальне SMS, повинні в найкоротші терміни пройти ідентифікацію особистості в будь-якому із сервісних центрів, - повідомила прес-служба оператора.

"Процедура ідентифікації абонентів допомагає запобігти фактам телефонного шахрайства та різним неприємним ситуаціям, пов'язаним із неправомірним використанням телекомунікаційних послуг. Починаючи з 2018 року її проводять усі мобільні оператори зв'язку, які здійснюють свою діяльність на території Російської Федерації", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що розсилка відповідних SMS "здійснюватиметься від альфа-імені мобільного оператора - Phoenix". У компанії запевнили: якщо на момент розсилки сповіщень телефон абонента був поза зоною дії мережі, SMS буде надіслано повторно. 

"Для ідентифікації під час звернення до центру обслуговування потрібно мати при собі мобільний телефон з активованою SIM-карткою та один із документів, що засвідчують особу: паспорт, тимчасове посвідчення особи, військовий квиток, посвідка на проживання або дозвіл на тимчасове проживання, адресна довідка, посвідчення біженця тощо. Іноземним громадянам, документи яких оформлені не російською мовою або не містять інформації, продубльованої російською мовою, слід зробити їхній переклад. Нотаріальне засвідчення перекладу не потрібне", - пояснив оператор.

Підкреслюється, що в разі відмови від ідентифікації, послуги мобільного зв'язку за цим номером будуть припинені.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті