У "ДНР" хочуть розмінувати ліси, як у Чечні, але відвідувати їх не можна

У квазіутворенні "ДНР" заявили, що хотіли б розмінувати ліси, як у Чечні, але під час війни це не виходить, тому пересуватися лісовою зоною не слід. Про це 3 жовтня повідомляють пропагандистські ЗМІ, цитуючи главу "держкомітету лісового та мисливського господарства ДНР" Олексія Шебалкова.

Судячи з цитати Шебалкова, окупанти вважають своєю територію Краснолиманського лісгоспу, називаючи її "окупованою".

"На темпи відновлення лісів впливають військові дії. Поки що залишається в окупації Краснолиманський лісгосп. Частина лісів замінована - вирішується питання їхнього розмінування. При цьому буде застосовуватися досвід Чеченської республіки", - наведено слова Шебалкова.

"Ліси в межах і біля населених пунктів уже розміновують. Але поки слід обмежити пересування в лісовій зоні, оскільки є небезпека для життя", - цитується Шебалков.

Зазначимо, що розмінування лісів у Чечні після двох воєн, що тривали протягом 10 років, триває з 2012 року. І проблема промислового використання деревини в Чечні, як і раніше, не вирішена, оскільки в деревах продовжують залишатися осколки мін.

Як повідомлялося, мінприроди росії підготувало проєкт постанови уряду, що встановлює ставки за оренду лісових ділянок, а також понижувальний коефіцієнт до них на окупованих територіях Донецької ("ДНР") і Луганської областей ("ЛНР"), а також частин Херсонської та Запорізької областей.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті