У Дніпрі затримали "праву руку" олігарха з РФ, який керував вивозом титану для "Калібрів"

Служба безпеки України затримала в Дніпрі Олександра Федосеєва, близького до підсанкційного мільярдера Михайла Шелкова, якому нещодавно оголосили підозру за вивезення до РФ титану з України. Про це 24 червня повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що у росії титан використовували у військово-промисловому комплексі, у тому числі для виробництва ракет типу "Калібр", бойових літаків МіГ-35 та СУ-35, вертольотів Ка-52.

Офіційна посада затриманого – радник гендиректора металургійної корпорації "ВСМПО-АВІСМА", яка належить російському мільярдеру.

"Саме через неї Шелков налагодив постачання до РФ корисних копалин з родовищ підконтрольного йому Демурінського гірничо-збагачувального комбінату на Дніпропетровщині. За його дорученням, Федосеєв ще до 24 лютого 2022 року прибув до України для контролю за цим нелегальним бізнесом", - повідомили в СБУ.

За інформацією спецслужби, організатори "схеми" переправили до РФ майже 11 тонн мінералів загальною вартістю майже $2 млн.

Під час обшуку у Федосеєва виявлено російський паспорт і документи з доказами незаконної діяльності.

Наразі суд обрав Федосеєву запобіжний захід у виді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті