У Дніпрі простилися з загиблим у Одесі Олександром Гостіщевим, який очолював патрульну поліцію у Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному

У Дніпрі простилися з командиром полку «Цунамі» бригади Нацполіції "Лють" Олександром Гостіщевим, який у 2017-2019 роках очолював Управління патрульної поліції у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне. Про це повідомив керівник Луганської ВЦА Атрем Лисогор 17 березня.

"41-річний поліцейський загинув під час ракетної атаки ворога по Одесі 15 березня. Він був родом з Дніпра, де живуть його рідні та друзі. Свій бойовий шлях підполковник поліції розпочав у 2014 році бійцем батальйону «Дніпро-1». Став командиром роти, брав участь у боях на Донеччині. Завдяки успішній роботі батальйону тоді вдалося вивести з оточення в Іловайську військовослужбовців ЗСУ. У 2017-2019 роках очолював Управління патрульної поліції у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне", - повідомив Лисогор.

Він також розповів, що під час повномасштабного вторгнення поліцейського призначили командувачем батальйону поліції Одеської області «Цунамі». 

У 2023 році на базі батальйону було створено штурмовий полк «Цунамі», який увійшов до складу об’єднаної штурмової бригади Національної поліції «Лють». 

Бійці полку разом з підрозділами Сил оборони брали участь у звільненні с. Кліщіївка, та бойових діях біля Майорську, Курдюмівки, Богданівки.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті