У “Дії” запустили нову послугу для чиновників, яка спрощує подання декларацій

У застосунку “Дія” запустили нову послугу для чиновників, які щорічно подають електронні декларації. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров 8 березня.

Федоров зазначив, що під час декларування посадовцю треба внести інформацію не тільки про себе, а й про членів сімʼї. Раніше родичам потрібно було шукати та збирати документи про нерухомість, машини, інші активи, замовляти довідку про доходи, а тепер – кілька кліків у “Дії”.

“Декларант з порталу НАЗК кине члену сімʼї в Дію запит. Після підтвердження членом сімʼї в Дії НАЗК збере інформацію про його активи й доходи з реєстрів та одразу передасть декларанту у формі, як потрібно вказувати в декларації”, – повідомив міністр. 

Також Федоров зазначив, що це перша, але не остання спільна послуга з НАЗК.

“Електронне декларування – це про підзвітність і відповідальність посадовців. Взаємодія між реєстрами робить процес декларування прозорим, зручним та автоматичним. Відкриті дані, відкриті декларації – основа антикорупційної роботи влади”, – зауважив міністр.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті