У "Дії" можна оформити довідку та виплати ВПО на сім’ю (покроковий алгоритм)

Сервіс для внутрішньо переміщених осіб у застосунку Дія відновив свою роботу після оновлення. Тепер можна оформити довідку ВПО і грошову допомогу відразу на всю сім’ю в одній заяві. Про це повідомляє Мінреінтеграції

Раніше в Дії можна було оформити довідку переселенця та виплати тільки на себе й дитину. Зараз через застосунок можна подати заяву на всіх членів сім’ї, які покинули дім через війну разом із вами.

Крім того, можна оформити виплати на дітей, які народилися вже після переміщення.

Алгоритм подачі заяви:

• Зайдіть у застосунок Дія та оновіть його.

• Натисніть «Сервіси» – «Отримати довідку ВПО».

• Вкажіть адресу фактичного місця проживання та підтвердьте геолокацію.

• Введіть дані членів сім’ї.

• Виберіть картку єПідтримка, щоб отримувати фінансову допомогу.

• Вкажіть, яка допомога вам необхідна (потреба в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарній допомозі), і залиште контактні дані.

Довідка ВПО зʼявиться у застосунку поряд з іншими цифровими документами, а кошти надходитимуть на вказану банківську картку за всіх членів сім’ї.

У Мінреінтеграції зазначають, що люди, які виїхали за кордон або перебувають на ТОТ, не можуть отримати довідку ВПО і грошову допомогу. Цей сервіс доступний лише для громадян, які ще не мають довідки внутрішньо переміщеної особи.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті