У Держдумі заявили, що "вагнерівці" направлені в Білорусь із місією захоплення Сувальського коридору

Депутат держдуми РФ Андрій Картаполов заявив, що вагнерівців відправили до Білорусі на випадок, якщо росії буде необхідний Сувальський коридор. Про це повідомляють російські ЗМІ 16 липня. 

Голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов в ефірі російського телебачення заявив, що ПВК Вагнера відправили до Білорусі не тільки для навчання білоруських збройних сил.

"Є такий Сувальський коридор. І ось цей Сувальський коридор у разі чого нам дуже потрібний", - сказав депутат.

Він зазначив, що ПВК Вагнера має стати "готовим ударним кулаком, який цей нещасний коридор візьме за лічені години".

Довідково. Сувальський коридор - сухопутний коридор між Польщею та балтійськими країнами, який також відокремлює Білорусь від Калінінградської області РФ. Захоплення цієї території відрізало б Литву, Латвію та Естонію від інших країн НАТО, а також відкрило б прямий шлях між Калінінградською областю РФ та Білоруссю.

Як повідомлялося, Держдума РФ поспішно створила на окупованих територіях України таку собі "вільну економічну зону".

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті