У Держдумі РФ визнали, що цілей СВО не досягнуто, і на перемогу вже немає сил

Перший заступник голови комітету Держдуми РФ у справах СНД Костянтин Затулін визнав, що росія не змогла досягнути жодної з цілей, заради яких розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Про це Затулін заявив під час виступу на форумі "Какая Украина нам нужна?", який відбувався у Москві, повідомляється на   офіційному сайті Затуліна.

За його словами, логіка російського вторгнення полягала в тому, щоб "достатньо швидко, після нашої силової акції, українська держава розвалюється, і без особливих жертв вдається досягнути того, чого не вдалося досягнути протягом восьми років, поки намагалися реалізувати Мінські домовленості".

Затулін визнав, що цей план зірвався, бо від самого початку був нереальним.

"Які у нас були цілі, офіційно заявлені на початку військової операції? Ви всі пам'ятаєте - денацифікація, демілітаризація, нейтралітет України та захист жителів Донецької та Луганської народних республік, які весь цей час страждали. За яким із цих пунктів ми досягнули результатів на сьогоднішній день? За жодним", - сказав він.

Затулін визнав, що деякі з цих пунктів втратили зміст: приміром, Україна вже ніколи не буде нейтральною.

"Залишиться Україна під керівництвом Зеленського або його наступників існувати в результаті всього чи ні? Залишиться, я можу сказати. Залишиться. Тому що сил на те, щоб це здолати, за тієї підтримки, яку їм надають - не вистачає. Залишиться", - констатував Затулін.

При цьому він наполягає, що росія має продовжувати військові дії, допоки не вийде "на ті межі, які дозволили б відрізати Україну від моря і таким чином загрозу відвести від Криму, від Кавказу і всього іншого".

Нагадаємо, заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що повернення росії до "світлого" європейського минулого не буде". 

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті