У Держдумі РФ підтвердили повідомлення про хворобу Лукашенка

У Держдумі РФ підтвердили повідомлення ЗМІ про можливу хворобу самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, але діагнозу не уточнили. Про це повідомлють російські ЗМІ 14 травня.

"Там нічого такого надприродного немає, це не ковід. Просто людина захворіла. Попри те, що людина захворіла, він вважав за свій обов’язок приїхати до Москви, а потім увечері того ж дня проводив заходи в Мінську. Напевно, потребує певного відпочинку – от і все", – сказав перший заступник голови комітету Держдуми РФ у справах СНД Костянтин Затулін.

Востаннє на публіці Лукашенко з’являвся 9 травня – вранці був на параді в Москві і поспішно повернувся до Мінську. Білоруські медіа звернули увагу на "нездоровий вигляд Лукашенка та його нездатність дійти пішки до Олександрівського саду: на покладання квітів його повезли автомобілем".

Олександр Лукашенко під час відзначення Дня перемоги в Москві, 9 травня 2023 року

Як повідомлялося, Лукашенка, який перестав виходити до людей, привезли до президентської клініки під Мінськом. 

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті