У ДБР після затримання одеського воєнкома вирішили відзвітувати про перевірку всіх ТЦК

У Державному бюро розслідувань заявили, що бюро «перевіряло воєнкомів від самого початку повномасштабного вторгнення, коли з’явилися перші дзвіночки». Про це в ефірі Радіо Свобода заявила Тетяна Сапьян, речниця з комунікацій ДБР, відповідаючи на питання, чи проводить ДБР перевірку щодо всіх керівників військкоматів, як того вимагав президент України Володимир Зеленський.

За її словами, ДБР розслідує понад 100 кримінальних проваджень щодо осіб, яких підозрюють у «сірих схемах» з уникнення мобілізації.

"Якщо ми говоримо про військкомати, ДБР має понад 100 кримінальних проваджень щодо зловживань і вісім обвинувальних актів, де підозрюється 18 громадян, які мали певні службові повноваження і зловживали ними. Ці обвинувальні акти уже в суді. Нам би хотілося сказати, що не зафіксовано порушень у військкоматах, але маємо реальну картину", – сказала Сапьян.

Представниця ДБР зазначила, що керівників військкоматів серед цих підозрюваних немає.

"Сіра схема – це отримання липової довідки за допомогою військкоматів і керівного складу центрів комплектування і комісія військово-лікарська до цього стає залучена. Це липові довідки про опікунство та інвалідність. Можна ще за певну суму, як вони думали (порушники – ред.), грошей повирішувати через воєнккомів перетнути кордон", – пояснила вона. 

Нагадаємо, у Києві ДБР затримало колишнього одеського воєнкома.

Як повідомлялося, колишньому керівнику Одеського регіонального центру комплектування і соціальної підтримки Євгену Борисову повідомили про підозру.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті