У ДБР після затримання одеського воєнкома вирішили відзвітувати про перевірку всіх ТЦК

У Державному бюро розслідувань заявили, що бюро «перевіряло воєнкомів від самого початку повномасштабного вторгнення, коли з’явилися перші дзвіночки». Про це в ефірі Радіо Свобода заявила Тетяна Сапьян, речниця з комунікацій ДБР, відповідаючи на питання, чи проводить ДБР перевірку щодо всіх керівників військкоматів, як того вимагав президент України Володимир Зеленський.

За її словами, ДБР розслідує понад 100 кримінальних проваджень щодо осіб, яких підозрюють у «сірих схемах» з уникнення мобілізації.

"Якщо ми говоримо про військкомати, ДБР має понад 100 кримінальних проваджень щодо зловживань і вісім обвинувальних актів, де підозрюється 18 громадян, які мали певні службові повноваження і зловживали ними. Ці обвинувальні акти уже в суді. Нам би хотілося сказати, що не зафіксовано порушень у військкоматах, але маємо реальну картину", – сказала Сапьян.

Представниця ДБР зазначила, що керівників військкоматів серед цих підозрюваних немає.

"Сіра схема – це отримання липової довідки за допомогою військкоматів і керівного складу центрів комплектування і комісія військово-лікарська до цього стає залучена. Це липові довідки про опікунство та інвалідність. Можна ще за певну суму, як вони думали (порушники – ред.), грошей повирішувати через воєнккомів перетнути кордон", – пояснила вона. 

Нагадаємо, у Києві ДБР затримало колишнього одеського воєнкома.

Як повідомлялося, колишньому керівнику Одеського регіонального центру комплектування і соціальної підтримки Євгену Борисову повідомили про підозру.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті