У Червонограді на Львівщині розробили правила надання житла ВПО відповідно до рівня доходу

Влада Червонограда (Львівська область) від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну розробила правила надання житла внутрішньо переміщеним особам (ВПО) у місцях спільного проживання відповідно до рівня їхнього доходу та майнового стану,. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив міський голова Червонограда Андрій Залівський.

"Ми розробили правила, згідно з якими, якщо людина має майновий стан вищий за певний рівень, то вона не може потрапити в місця спільного проживання. Якщо у внутрішньо переміщеної особи низький дохід або ми маємо справу з багатодітною сім'єю, з літніми людьми, то за їхнім бажанням поселяли в прихистки", - сказав Залівський.

Він також зазначив, що торік у Червоноградській громаді налічувалося приблизно 14 тисяч осіб, офіційно зареєстрованих як ВПО, з яких постійно проживає від 5 до 7 тисяч. Наразі ж, за словами Залівського, у Червонограді вдається приймати невелику кількість людей, бо житловий фонд уже зайнятий.

Водночас мер міста повідомив і про плани на будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб.

"Ми подали в обласну адміністрацію запит на отримання двох земельних ділянок, де потенційно може бути побудовано житло. У нас також є приміщення гуртожитку - дев'ятиповерхова будівля. Наразі шукаємо кошти для того, щоб розмістити там безліч людей. Експерти кажуть, що для того, щоб переобладнати цей гуртожиток, потрібно $3 млн. Цим проєктом цікавилися два фонди, однак насамперед вимагають - будівля має бути в комунальній власності. Поки що її нам ще не передали", - пояснив він.

Як повідомлялося, у Краматорську переселенці можуть отримати фінансову допомогу від організації Solidarites International. 

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті