У Червонограді на Львівщині розробили правила надання житла ВПО відповідно до рівня доходу

Влада Червонограда (Львівська область) від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну розробила правила надання житла внутрішньо переміщеним особам (ВПО) у місцях спільного проживання відповідно до рівня їхнього доходу та майнового стану,. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив міський голова Червонограда Андрій Залівський.

"Ми розробили правила, згідно з якими, якщо людина має майновий стан вищий за певний рівень, то вона не може потрапити в місця спільного проживання. Якщо у внутрішньо переміщеної особи низький дохід або ми маємо справу з багатодітною сім'єю, з літніми людьми, то за їхнім бажанням поселяли в прихистки", - сказав Залівський.

Він також зазначив, що торік у Червоноградській громаді налічувалося приблизно 14 тисяч осіб, офіційно зареєстрованих як ВПО, з яких постійно проживає від 5 до 7 тисяч. Наразі ж, за словами Залівського, у Червонограді вдається приймати невелику кількість людей, бо житловий фонд уже зайнятий.

Водночас мер міста повідомив і про плани на будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб.

"Ми подали в обласну адміністрацію запит на отримання двох земельних ділянок, де потенційно може бути побудовано житло. У нас також є приміщення гуртожитку - дев'ятиповерхова будівля. Наразі шукаємо кошти для того, щоб розмістити там безліч людей. Експерти кажуть, що для того, щоб переобладнати цей гуртожиток, потрібно $3 млн. Цим проєктом цікавилися два фонди, однак насамперед вимагають - будівля має бути в комунальній власності. Поки що її нам ще не передали", - пояснив він.

Як повідомлялося, у Краматорську переселенці можуть отримати фінансову допомогу від організації Solidarites International. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті