У Чехії з липня умови отримання гуманітарної допомоги для українських біженців будуть жорсткішими

У Чехії умови отримання гуманітарної допомоги для українських біженців з 1 липня будуть жорсткішими, а допомога має стати адреснішою. Про це повідомляє "Чеське радіо" з посиланням на сайт Празького Граду.

Наголошується, що поправка до закону lex Ukraine була підписана президентом Петром Павлом. Відповідно до нових правил виплачуватиметься допомога солідарності на надання біженцям житла.

Зміни покликані підвищити участь біженців у покритті витрат на перебування і сприяти їхній інтеграції у суспільство.

З квітня проект передбачає передачу Центрів сприяння Україні з регіонів у відання Міністерства внутрішніх справ. Крім того, буде запроваджено реєстрацію всіх трудових договорів українських біженців.

Право на гуманітарну допомогу та її розмір залежатимуть від прожиткового мінімуму в період перших п'яти місяців з моменту надання особам тимчасового захисту. Згідно з проектом Мінпраці, гуманітарну допомогу у розмірі життєвого мінімуму біженці, які оформили візу тимчасового захисту, могли б отримувати протягом 150 днів.

«Після закінчення цього терміну буде проведено перевірку, чи не має ця особа перешкод для реєстрації на ринку праці (напр., з причин похилого віку, турботи про маленьку дитину, інвалідність, навчання тощо)», - повідомили у Мінпраці.

Як повідомлялося, у Чехії закрили лазівку, через яку росіяни та білоруси могли отримувати візи.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті