У Чехії довелося перейменувати українські дискотеки "Bandera party"

У Чехії українські дискотеки, організовані у пльзеньському клубі Aréna під скандальною назвою "Bandera party", змінили назву. Про це повідомляє "Чеське радіо".

Зазначається, що первісна назва на честь лідера українських націоналістів часів Другої світової війни Степана Бандери "викликала ажіотаж у соціальних мережах". Поліція розпочала розслідування, проти якого не заперечував і міський муніципалітет.

На сторінці заходу у Facebook нині з'явився пост із вибаченнями та інформацією про зміну назви заходу на «Ukrainian Party». «Ми вибачаємося всім, кого торкнулася початкова назва. Ми не усвідомлювали, скільки емоцій у частини чеського суспільства викликає особистість С. Бандери. Ми бачимо його борцем за незалежну та демократичну Україну проти сталінської радянської диктатури та ув'язненим, заарештованим нацистським гестапо. Але ми не можемо ігнорувати його темну сторону та жахливі дії деяких із його послідовників», - йдеться у заяві.

Організатори заходу далі заявили, що не хочуть вести історичну полеміку, але й не хочуть нікого провокувати у Чехії, тому змінили назву.

Проте поліція все ще займається цим питанням, вивчає та оцінює всі обставини, повідомила прес-секретар поліції Дагмар Брожова. Організатори раніше заявляли в Інтернеті, що захід переважно проводиться на підтримку Збройних сил України, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Чехія передала українським фронтовикам чотири броньовані машини «Швидкої допомоги».

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті