У Чехії демонстрант із нашивкою ПВК "Вагнер" отримав умовний термін

У Чехії Окружний суд району Прага-1 засудив Якуба Яшека до шести місяців позбавлення волі умовно з відстрочкою на 2,5 року за носіння нашивки із логотипом ПВК "Вагнер". Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Radio Prague international.

Зазначається, що під час антиурядової демонстрації на Вацлавській площі Праги в травні 2023 року Яшек прикріпив на рюкзак нашивку з логотипом російської ПВК "Вагнер".

Раніше його судили за носіння нашивки, і суд уже виніс йому вирок у вигляді умовного позбавлення волі. Однак тоді апеляційний суд скасував вирок і повернув справу в поліцію для подальшого розслідування.

"Обвинувачений прекрасно усвідомлював значення і сенс нашивки групи "Вагнер", і саме тому одягнув її на мітинг, щоб висловити свою позицію щодо воєнних злочинів. Пан підсудний має усвідомлювати, що в демократичному суспільстві свобода слова має свої межі", – заявила суддя Ева Швіглерова.

За заперечення, схвалення і виправдання геноциду Яшеку загрожувало до трьох років позбавлення волі. Суддя Швіглерова взяла до уваги той факт, що він ще не був офіційно засуджений за будь-який кримінальний злочин, і назвала винесений вирок "виховним".

Обвинувачений до зали суду не з'явився. У травні на суді він заявляв, що не згоден з обвинуваченням і засуджує воєнні злочини "незалежно від того, хто їх скоїв".

Раніше в Естонії водія автомобіля з наліпкою "хулиганка русская" оштрафували на 600 євро.

У жовтні правоохоронці оштрафували на кордоні в Нарві чоловіка, який мав шапку з гербом СРСР.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті