У Чехії близько 4500 українських біженців віком від 15 до 19 років не навчаються в жодному навчальному закладі

За приблизними оцінками, у Чехії перебуває близько 4500 біженців з України віком від 15 до 19 років, які не навчаються в жодному місцевому навчальному закладі. Про це повідомляє "Чеське радіо" з посиланням на дані організації Meta, яка запускає кампанію, спрямовану на мотивування молодих українців.

Водночас зазначається, що деякі з них намагаються здобути українську освіту дистанційно.

За даними Міністерства освіти, близько 3500 біженців цієї вікової групи вже навчаються у чеських середніх професійних школах, ще близько 2500 осіб подали заяви до чеських навчальних закладів.

Відвідування початкової школи є обов'язковим у Чеській Республіці для всіх дітей, які проживають у країні, середньої професійної школи – добровільним.

За даними Міністерства освіти та культури на вересень 2022 року, у початкових школах навчається майже 39500 українських дітей. «Ми побоюємося, що молоді люди з-поміж біженців покинуть дев'ятий клас і не вступлять до середніх шкіл. Тому що не вистачає місць чи знання мови», - повідомила програмний директор організації Meta Крістіна Тітерова.

За словами директора організації Meta Зузани Паачкової, шість середніх професійних шкіл у Празі вже відкрили підготовчий клас для українських біженців, аналогічний крок мають намір зробити школи Пльзеньського та Південноморавського країв.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті