У Чечні напали і зламали пальці російській журналістці. Путіну вже доповіли

У Чечні нападу невідомих зазнали журналістка Олена Мілашина та адвокат Олександр Немов, які приїхали сьогодні, 4 липня, у Грозний на вирок Заремі Мусаєвій, яку раніше викрали чеченські силовики.  Про це повідомили російські ЗМІ.

Їхнє таксі дорогою до міста було заблоковано. Троє озброєних людей побили чоловіка і жінку, зіпсували техніку і документи. Олену Мілашину поголили налисо і залили голову зеленкою. Журналістці також переламали пальці, вимагаючи сказати пароль від телефону.

Із лікарні Грозного після телефонної розмови уповноваженого з прав людини РФ і глави Республіки Чечня Кадирова Мілашину і Нємова відвезли на швидкій у лікарню Беслана.

Пізніше на інцидент відреагував речник Кремля Дмитро Пєсков, який заявив, що Путіну доповіли про те, що сталося в Грозному. Напад на журналістів він назвав серйозним і таким, що вимагає "енергійних заходів" і "реалізації слідчих дій".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті