У Бєлгородській області обстріляли тимчасовий пункт розміщення жителів, є поранені та загиблий. Губернатор звинувачує Україну

У Бєлгородській області РФ 30 травня внаслідок обстрілу пункту тимчасового розміщення мирних жителів, евакуйованих із Шебекинського міського округу, є загиблі та поранені. Про це заявив глава регіону В'ячеслав Гладков, - повідомляє "Голос Америки".

Чиновник поклав відповідальність за обстріл на Збройні сили України. Точної кількості загиблих і постраждалих він не назвав. Телеграм-канал 112 повідомляє, що загинув один місцевий житель, ще двоє поранені.

Губернатор В'ячеслав Гладков раніше стверджував, що потрапив під обстріл у місті Шебекіно. Ситуацію в регіоні він назвав "фактично війною" (як правило, російська влада уникає цього слова під час опису бойових дій в Україні) і заявив, що в регіон заходили з території України не менше п'яти диверсійно-розвідувальних груп.

Як повідомлялося, росія перекидає в Бєлгородську область війська з фронту.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті